Overzicht

Nieuw platform over MS

Betrouwbare informatie over MS op één plek

  • 5 april 2024

MS-patiënten, hun naasten en MS-zorgverleners kunnen nu uitgebreide en actuele informatie over de ziekte vinden op het nieuwe platform MS.nl. Het Nationaal MS Fonds, MS Vereniging Nederland en Stichting MS Research hebben dit samen gelanceerd.

Foto (kleur) Chris Schouten, Rianne Wisgerhof, Kirstin Heutinck
v.l.n.r. Chris Schouten (MS Vereniging Nederland), Rianne Wisgerhof (Nationaal MS Fonds) en Kirstin Heutinck (Stichting MS Research)

Het onafhankelijke platform bevat artikelen in duidelijke taal met afbeeldingen voor extra verduidelijking. De artikelen geven informatie over verschillende vormen van MS, de behandeling, leven met de ziekte, onderzoeksresultaten van studies die zijn afgerond en studies die nog lopen. De redactie van MS.nl werkt hiervoor samen met onder anderen neurologen, verpleegkundig specialisten, onderzoekers en ervaringsdeskundigen.

Verder geeft de website een overzicht van evenementen, bijeenkomsten, trainingen en webinars die met MS te maken hebben. Ook kunnen mensen hun ervaringen delen via een community-gedeelte. Hierbij zijn een community-manager en moderatoren betrokken.

Bron: Stichting MS.nl